Stáhněte si Gmail aplikaci z Androidu 4.2 [APK]

1

ico gmailPřed několika dny jsme psali o Gmailu, který bude dostupný v chystaném Androidu 4.2. Na vyzkoušení této verze aplikace však nakonec nebudeme muset čekat až na vydání nového Androidu, protože na internetu je neoficiálně dostupný APK soubor. Předem však upozorňujeme, že k instalaci je nutný root telefonu a samotný proces je z důvodu své složitosti vhodný pouze pro zkušenější uživatele.

Co je nového?

Ještě než se dostaneme k samotné instalaci, pojďme si připomenout novinky, které Gmail 4.2 přináší. První novou funkcí je „pinch to zoom“ neboli možnost přibližování či oddalování e-mailů tažením prstů po displeji. Tato funkce je téměř nepostradatelným prvkem v internetových prohlížečích a mnoha dalších mobilních aplikacích. Dále nový Gmail přináší možnost smazání či archivace zpráv jejím odsunutím ze seznamu. Nemusíte se bát nechtěného odstranění zpráv, protože k dispozici bude tlačítko pro navrácení. V nastavení aplikace je možno změnit akci, která bude po odsunutí provedena nebo dokonce funkci deaktivovat. Dalšími novinkami jsou možnost nahlášení zprávy jako phishingu a vylepšená správa příloh.

Video s ukázkou nových funkcí

Stažení a instalace

Gmail je systémová aplikace, proto je instalace nové verze trochu složitější. Předem připomínáme, že pro úspěšnou instalaci musíte mít na svém telefonu provedený root.

Následující návody nebyly otestovány a nemůžeme vám proto zaručit jejich 100% funkčnost. Neručíme za jakékoliv poškození vašeho přístroje, které může způsobit tato instalace. Před začátkem doporučujeme provést kompletní zálohu.

Manuální instalace
  1. Stáhněte si APK soubor z drive.google.com nebo zippyshare.com.
  2. Pomocí root exploreru odstraňte všechny starší verze Gmailu. APK soubory najdete ve složkách /system/app a /data/app. Poznáte je jednoduše podle známého loga nebo názvů Gmail.apk a com.google.android.gm-[number].apk. V případě, že narazíte na soubory s koncovkou ODEX, které patří k Gmailu, doporučujeme je smazat také.
  3. Restartujte telefon. Po spuštění by v telefonu neměla být žádná aplikace s názvem Gmail.
  4. Posledním krokem je samotná instalace Gmailu 4.2. Nejprve můžete zkusit běžnou instalaci APK souboru, pokud však instalace nebude úspěšná, stažený soubor Gmail2.apk zkopírujte pomocí root exploreru do složky /data/app. Pro ještě dokonalejší instalaci doporučujeme zkušenějším uživatelům připojit telefon k počítači a využít ADB. Do příkazového řádku zadáte příkaz adb install Gmail2.apk.
  5. Restartujte telefon. Po opětovném spuštění by v telefonu měla být nainstalována aplikace Gmail ve verzi 4.2.
Instalace pomocí aplikace Titanium Backup
  1. Stáhněte si APK soubor z drive.google.com nebo zippyshare.com.
  2. Pomocí nástroje Titanium Backup odinstalujte aplikaci Gmail ze svého telefonu.
  3. Restartujte telefon. Po spuštění by v telefonu neměla být žádná aplikace s názvem Gmail.
  4. Zkopírujte pomocí root exploreru stažený soubor Gmail2.apk do složky /data/app. Pro ještě dokonalejší instalaci doporučujeme zkušenějším uživatelům připojit telefon k počítači a využít ADB. Do příkazového řádku zadáte příkaz adb install Gmail2.apk.
  5. Restartujte telefon. Po opětovném spuštění by v telefonu měla být nainstalována aplikace Gmail ve verzi 4.2.

zdroj: xda

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here