HTC zaznamenalo propad 37 % a varuje, že v Q3 bude v mínusu

0

htc logo

Společnost HTC je jako na horské dráze, tedy alespoň co se týče příjmů. V poslední době se výrobci příliš nedaří. Navíc po několika málo optimistických hospodářských výsledcích čeká HTC znovu ztrátu a to už ve třetím čtvrtletí letošního roku.

Spasitelem pro HTC byla vlajková loď HTC One, ta se podle samotného výrobce prodávala mnohem lépe než loňské vlajkové lodě a těší se u zákazníků oblibě. Tržby společnosti za Q2 2013 činí 2,37 miliard dolarů, z toho zisk asi 40 miliónů. To jsou sice lepší výsledky než za první čtvrtletí, nicméně prý bohužel nebudou pokračovat.

Analytici „pád“ výrobce HTC předpovídali už dříve, nyní se však k celé věci vyjádřilo samotné HTC. Podle něj je reálný dokonce propad až do záporných čísel, což je dáno malými finančními rezervami. Avšak panika všech fanoušků, ani investorů není na místě, neboť ve čtvrtém čtvrtletí by mělo dojít ke stabilizaci. Hodně si výrobce slibuje od modelu HTC One mini, pokud by měl úspěch jako „velký bratr“ HTC One, bude situace zcela jiná. Navíc výrobce plánuje uvést několik modelů střední třídy.

 

Očekávaný propad mohlo HTC zaznamenat už v červenci, kdy došlo k propadu o 37,15 procent v meziročním srovnání. Oproti měsíci červnu to byl propad o 28,75 %.

zdroj: androidcentralinvestors.htcNáhled

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here